Üst Slider

» » » Maliye Bölümünü Kazanmak İçin YGS ve LYS’de Kaç Net Yapmak Gerekir?

Çok geniş iş alanı olmasına rağmen işletme ve iktisat gibi İİBF mezunlarının da aynı iş alanında olmasından dolayı mezun sayısı oldukça yüksek. Bu yüzden iş bulmak kişise kabiliyete, kişinin kendisini iyi yetiştirmesine ve yabancı dil bilgisine bağlı. TM-1 puan türünde öğrenci alan maliye bölümü için YGS’de matematik, türkçe ve sosyal, LYS’de LYS-3 testinde yer alan edebiyat ve coğrafya ile LYS-1′de  yer alan matematik ve geometri testlerini yapmak gerekir. Devlet üniversitelerinde en yüksek puan 376 ile Ankara, en düşük 246 puanla Dumlupınar (İÖ) üniversitesine ait. Ayrıca YGS-6 puan türüyle öğrenci alan 2 yıllık maliye bölümünün de olduğunu hatırlatalım.

Şimdi en yüksek ve en düşük puana göre yaklaşık kaç net yapmak gerektiğini hesaplayalım. Okul puanını da 45 olarak alıyoruz:

Ankara Üniversitesi 376 puan için:
YGS: 
Türkçe:           30
Matematik:      15
Sosyal:           25
LYS
LYS-1
Matematik:     30
Geometri       10
LYS-3
Edebiyat:       40
Coğrafya:      10

Dumlupınar Üniversitesi (iö) 246 puan için:
YGS: 
Türkçe:            20
Matematik:        5
Sosyal:            15
LYS
LYS-1
Matematik:    10
Geometri        5
LYS-3
Edebiyat:      20
Coğrafya:      5

ÇALIŞMA ALANLARI
Bölüm mezunları son derece geniş bir alanda iş bulabilme olanağına sahiptir. Mezunlarımızın kamu kesimi ve özel sektörde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma imkanlarının yanı sıra maliye müfettişliği, hesap uzmanlığı, mali müşavirlik, idari yargı hakimliği gibi meslek sınavlarında da avantajlı bir konuma sahip olacakları düşünülmektedir.

Maliye Müfettişliği, Sayıştay Denetçiliği, Hesap Uzmanlığı, Gelirler Kontrolörlüğü, Gümrük Müfettişliği, Kaymakamlık, İdari Yargı Hakimliği vb. üst düzey görevler ve çeşitli mali kuruluşlarda denetçilik, murakıplık, müfettişlik ve uzmanlık bölümün mezunlarının görev alabilecekleri temel kamu görevleridir. Ayrıca mezunlar üniversitelerin araştırma görevlisi, öğretim görevlisi kadrolarında da istihdam edilebilmekte ve akademik kariyer yapabilmektedirler. Bunlara ilave olarak İİBF mezunlarının istihdam edilebilme olanağının yüksek olduğu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleği de Maliye Bölümü öğrencilerinin istihdam olanağının yüksek olduğu bir diğer alandır. Ayrıca eğitimleri boyunca iyi bir bilgi birikimiyle donatılmış olan mezunlar bankacılık sektörü başta olmak üzere özel sektöre ait bir çok alanda istihdam olanağına sahiptirler.
maliye bölümü mezunları için...
.Maliye Müfettişliği, Sayıştay Denetçiliği, Hesap Uzmanlığı, Gelirler Kontrolörlüğü, Gümrük Müfettişliği, Kaymakamlık, İdari Yargı Hakimliği vb. üst düzey görevler ve çeşitli mali kuruluşlarda denetçilik, murakıplık, müfettişlik ve uzmanlık bölümün mezunlarının görev alabilecekleri temel kamu görevleridir...
 BURHAN DEMİR/ ÜNİVERSİTE YOLUNDA DEV ADIMLAR

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA