Üst Slider

» » » Elektrik Elektronik Mühendisliğini Kazanmak İçin YGS ve LYS’de Kaç Net Yapmak Gerekir?

MF-4 puan türüyle öğrenci alan mühendislik fakültelerinin sayıları oldukça fazla. Mühendislik fakültelerinin bir çok alt bölümü olduğu için puanlar da ilgili alanın iş olanaklarına göre çok fazla değişiyor. Mühendislik bölümleri arasında iş bulma açısında ilk bölümde yer alıyor. Elektirk Elektronik Mühendisliği puanları üniversitelere göre çok fazla değişiyor. Örneğin geçen yıl Boğaziçi üniversitesi 533 puanla alırken Niğde Üniversitesi İÖ 244 puanla öğrenci almış. Daha da ilginci Boğaziçinden sonra en yakın devlet üniversitesi 439 puanla alan Hacettepe üniversitesi.  Bu puanlara göre tercih yapacak adaylara üniversitelerin klitesine dikkat etmeleri gerekiyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazanmak için YGS'de matematik ve fen testlerinin yanında türkçe ve sosyal testletinin de yapılması gerekir. LYS'de de LYS-1 matematik ve geometri, LYS-2 fizik,kimya ve biyoloji testlerini yapmaları gerekir. Şimdi en yüksek ve en düşük puana göre yaklaşık kaç net yapmak gerektiğini hesaplayalım. Okul puanını da 45 olarak alıyoruz:

Boğaziçi Üniversitesi 533 puan için:
YGS: 
Türkçe:          40
Matematik:   40
Sosyal:          35
Fen:              35
LYS
LYS-1
Matematik:   50
Geometri       30
LYS-2
Fizik:        28
Kimya:     28
Biyoloji:   28
Niğde Üniversitesi İÖ 244 puan için:
YGS: 
Türkçe:          25
Matematik:   10
Sosyal:          10
Fen:              5
LYS
LYS-1
Matematik:   10
Geometri       5
LYS-2
Fizik:        5
Kimya:     5
Biyoloji:   5
İŞ OLANAKLARI
- Bu bölüm mezunları için iş olanakları ve çalışma alanları oldukça geniştir. Mezunlar; elektronik ve elektrik teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler. (Telekom, TRT, Türk Kablo, TEK, vb)
- Elektronik tasarım, bakım ve onarım, kontrol sistemleri tasarım ve üretim, iletişim sistemleri (cep telefonu, uydu haberleşme, kablo işletmeleri) alanlarında ulusal ve uluslararası boyutta iş imkanları mevcuttur.

 

BURHAN DEMİR/ ÜNİVERSİTE YOLUNDA DEV ADIMLAR

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA