Üst Slider

» » » 2012 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SIRALAMALARINI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?

Üniversite adayları büyük bir heyecanla LYS sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Yaklaşık 3 hafta sonra açıklanacak sonuçlarda puanlardan çok sıralamaların büyük önemi var. Çünkü tercihler yapılırken YERLEŞTİRME SIRALAMASINA bakılır.
Üniversite adaylarının OKULSORU.COM'a en çok sordukları soruların başında tahmini puanlarına göre yerleştirme sıralamalarının kaç olacağıdır. Biz de sıralamaları tahmin etmemizin imkansız olduğunu söylüyoruz.Bu durumun nedenleri şöyle sırlayabiliriz:
1.Bu yıl hem YGS hem de LYS'de bir çok aday  testlerde zorlandığı için netler beklenilden düşük geldi. Testlerin net ortalamaları düştüğü için doğal olarak aynı puana ulaşılmış olsa bile geçen yıl ile bu yıl arasında sıralamalarda büyük bir farklılık ortaya çıkabilir. Örneğin geçen yıl 450 puan alan bir aday sıralaması 10 bin iken bu yıl aynı puanla sıralaması 5 bin olabilir. Test ortalamalarını bilmediğimiz için sıralama tahmininde de bulunmamız mümkün olmuyor.
2.Okul puanı olarak bilinen AOBP'nin üst sınırı 75'den 60'a indi. Bu yüzden adaylar daha az okul puanı alacakları için geçen yıla göre sıralamalarda farklılıklar ortaya çıkacaktır.
Okul puanıyla ilgili şunları unutmayalım:Diploma notuna göre okul puanı gelecek yıl uygulanacak,okul puanı 30-60 arasında olacak ve alan dışı tercih yaparken okul puanı düşmeyecek.
Sonuç olarak bize soru soran adaylara tavsiyemiz sıralamaları ancak LYS sonuçları açıklanınca öğreneceğiz ve o güne kadar sabretmeleridir...
BURHAN DEMİR
www.okulsoru.com

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA