Üst Slider

» » 2015 YGS Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

ÖSYM Başkanlığı'nın açıklamış olduğu ÖSYM 2015 Sınav Takviminde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2015) tarihi 15 Mart 2015 olarak belirtildi.2015 YGS Sınav Başvuru tarihleri hakkında ÖSYM'den şimdilik herhangi bir bilgi yayınlanmadı.Ancak geçen sene YGS Başvuru Bilgilerini gözden geçirdiğimizde,23 Mart'ta yapılan YGS Sınavı Başvurularını 02-15 Ocak tarihleri arasında alındığı görülüyor.

ÖSYM Sınav ve Başvuru tarihleri ile alakalı gözlemlemlerimiz, bir önceki yıla göre tarihler arasında 1 hafta gibi bir zaman farkının olduğu anlaşılıyor. Yani ortalama olarak 2015 YGS Sınav Başvuruları Tarihlerinin de geçen sene ile benzer aralıklarda alınması öngörülmekte. ÖSYM'den yapılan 2015 YGS Sınav Başvurularıyla ilgili en güncel bilgi duyuruları yine sayfamızda bulabileceksiniz.
Üniversiteye girişin birinci basamağı olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile üniversiteye girişte ikinci basamağı ouşturan 2015 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. YGS 15 Mart 2015’te yapılacak. YGS başvuruları Ocak ayında ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitesinde yayınlanacak 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Başvuru Kılavuzu’na göre alınacak. 2015 ÖSYS başvuru kılavuzu satışı yapılmayacağı için adaylar başvuru kılavuzuna belirtilen tarihlerde ÖSYM’nin yukarıda vermiş olduğumuz sitesinden erişebilecekler.
Peki,YGS başvurusu nasıl yapılır? YGS Başvuru durumları daha önceden ÖSYS'den birisine başvuru yapmış ve bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayanlar ile ilk defa ÖSYS Başvurusunda bulunan adaylara göre değişiklik gösteriyor.
Kısaca YGS Başvuru Aşamaları;
* Sınav ücretlerini belirtilen bankalara yatırınız.
* Yatırdığınız ücretin dekontuyla birlikte ÖSYM Sınav Merkezi‘ne gidiniz.
* ÖSYM Sınav Merkezi’nde Ygs Başvuru Formu‘nu Ygs Kılavuzu’na göre görevli eşliğinde doldurunuz.
* Doldurulan formu son kez kontrol ederek ÖSYM görevlisine onaylatınız.
YGS Aday Durumuna Göre Başvuru Aşamaları
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.
Mezun olanlardan;
2012, 2013 ve 2014 ÖSYM’den herhangi birine başvuruda bulunmamış olanlar ya da bu sınavlara başvurmuş olup öğrenim bilgilerinde değişiklik olmuş olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabiliyorlar.
2012, 2013 ve 2014 ÖSYS’den herhangi birine ÖSYM merkezleri aracılığıyla başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde bir değişiklik olmayanlar başvurularını herhangi bir başvuru merkezine ek olarak internet ortamından bireysel olarak da yapabiliyorlar.
Başvuru tarihleri arasında zorunlu askerlik görevinde olanlar, ağır hasta olanlar, tutuklu durumdakiler ve yurtdışında bulunanlar Ygs Sınav başvurularını posta aracılığıyla başvuru formlarını göndererek yapabiliyorlar.
2015 YGS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?
Başvuru Ücretleri ÖSYM tarafından daha önceden belirtilen bankalara Ygs Başvurusu’ndan önce yapılmaktadır.Sınav ücretleri her yıl sınavlarda farklılık göstermektedir. 2014 yılında Ygs Başvuru Ücreti 40 TL, Sınavsız Geçiş Ücreti ise 10 TL olarak ödenmişti.Bu sene için çok ciddi bir artışın söz konusu olacağını düşünmüyoruz.
2015 Ygs Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar
Yatırılacak Bankalar:
T.C Ziraat Bankası,
Vakıfbank,
Halk Bankası,
Akbank,
Kuveyt Türk Katılım
TEB
DenizBank
PTT Şubeleri
Not: ÖSYM Sınav Merkezleri Ortaöğretim okul müdürlüklerini ve ÖSYM tarafından ayrıca görevlendirilen sınav koordinatörlüklerinin adlarıdır. Başvuru hakkında tüm bilgiler oradan alınmakta ve işlemler onlar aracılığıyla yapılmaktadır.
**ÖSYM Sınav Merkezlerini Görmek için BURAYA TIKLAYINIZ
Peki,YGS Başvuru İşlemi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
*2015 ÖSYM Aday Başvuru Formu
*Nüfus Cüzdanı (Ya da pasaport)
*Mezuniyet Diploması Örneği (mezun öğrenciler için)
*Diploma, transkript ( Yurt dışında okuyan öğrenciler için)
*Sağlık Kurulu Raporu Örneği ( Engelli öğrenciler için)

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA