Üst Slider

» » YGS'ye Hazırlık Nasıl Yapılmalıdır?

YGS; Türkçe, Matematik, Fen bilimleri ve Sosyal bilimlerden oluşmakta olan genelbir sınavdır.

160 soru luk bu sınava verilen süre 160 dakikayla sınırlıdır.

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan bu sınavın testleri bilgiye dayalı, yorum ve analiz gerektiren sorulardan oluşmaktadır. Bu sebepten sınava hazırlanan bir öğrencinin öğrenme ve yorumlama yeteneğini geliştirmesi gerekir. Bunu da sağlamanın en basit yolu verimli ders çalışabilmekten geçer.

YGS hazırlık süreci, ilk bakışta gözünüzü korkutabilir. Ancak unutmayın ki bu yıl hayatınızın en önemli yıllarından birini yaşıyorsunuz! Hedefe giden yolda her türlü fedakârlığa katlanmanız gerekiyor. 

Bu sebeple bir an önce kaliteli, verim alarak çalışma alışkanlığını kazanmanız gerekir. Verimli ders çalışmak dediğimiz şey, çok çalışmak olarak algılanmamalıdır. Derslerde başarılı olmak için yüksek bir zeka ve gece gündüz yoğun bir çalışmaya gerek yok. Zamanı yanlış ve gereksiz şeylerle geçirmezseniz, eksik ve hatalarınızı düzeltirseniz, ilgilendiğiniz faaliyetleri ve hobilerinizi de ihmal etmezseniz zamanı verimli kullanmış olursunuz. Burada önemli olan sürekliliği yakalayabilmektir.

Örneğin bir yarışçı hızlı koşarak değil, tempolu koşarak yarışı sonuna kadar götürebilir. Başarıya ulaşmak her gün belirli bir standarda ulaşıp bunu sürdürebilmekle doğru orantılıdır.

Hayallerinizdeki üniversiteye gitmek ve hayatınızı kendi kararlarınız doğrultusunda yaşamak için bu fedakârlığa değmez mi sizce de?

Bunu sağlayabildiğimiz takdirde motivasyonunuz da çok yüksek olacaktır. YGS'ye çalışırken öncelikle hedefinizin ne olduğunu belirlemeniz çok önemli.

İstemek için gereken arzu içimizden gelir ve motivasyon da zevk almamızı sağlayan içten gelen bir güçtür. Bir şeyi elde etmek için ne kadar haklı ve gerçekçi gerekçeleriniz varsa motivasyonunuz da o derece sürükleyici olacaktır.

Ders çalışırken ortamımızın da verimli çalışmaya uygun olması gerekmektedir. Eğer; Amaçsızsanız, plan ve programsız çalışıyorsanız, evin değişik yerlerinde çalışıyorsanız, yatarak, uzanarak ders çalışıyorsanız, TV karşısında ya da müzik dinleyerek çalışıyorsanız, yanlış çalışıyorsunuz!

Verimli alarak ders çalışmayı gerçekleştirebilmek için yapılması gerekenler şunlardır:

Planlı çalışmak, bol konu tekrarı yapmak, kısa notlar almak ve bol soru, deneme çözmek.

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA