Üst Slider

» » » YGS'de 1 Soru İptal Edildi, Puanlar Tekrar Hesaplanacak mı?


ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) bir soruyu iptal etti.
ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, YGS Türkçe sınavında bir soru Yönetim Kurulu kararıyla iptal edildi.
İŞTE İPTAL EDİLEN O SORU:
ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) iptal edilen Türkçe sorusunun, tüm adaylar tarafından doğru yanıtlandığı kabul edilerek, puanların hesaplandığını bildirdi.
ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, sınavdan hemen sonra yapılan madde analizleri sonucunda hatalı olduğu iddia edilen soruların, ÖSYM Bilim Kuruluna iletildiği belirtildi.
Bilim Kurulunun tavsiyesiyle Yönetim Kurulu tarafından puanlar hesaplanmadan önce 2015 YGS Türkçe testinde 1 sorunun iptal edildiği vurgulanan açıklamada, "Soruyu tüm adayların doğru yaptığı kabul edilmiştir. Adayların puanlarının tekrar hesaplanmasına gerek olmamaktadır" ifadesine yer verildi.

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Meraba ben buse, ygs2 siralamam 72000 mf3 ve mf4ten tercih yapacagim. Siralamami 30.000e cekmek icin mat 38, geo fkb ise 23er net yeterli midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BUSE:
      Sıralamalr yıldan yıla çok değiştiği için sıralamaya göre hesaplama yapmak zor. Çünkü daha LYS'de nasıl soru sorulacağını bilemiyoruz. Bu yüzden puan ya da net yazarsanız bir hsaplama yapabilirzi.

      Sil
  2. merhabalar ben Ceren , ygs 5 puanım 275 sıralamam 230.000 acaba deü sınıf öğretmenliği için kaç net yapmam gerekiyor ?

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA