Üst Slider

» » » 2014 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

DUYURU
(1 Temmuz 2014)
2014-ÖSYS Tercih İşlemleri
2014-ÖSYS tercih işlemleri, 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir.
 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet yayımlanmıştır. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır.  

Adaylar tercihlerini 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemleri, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih yapacak adayların, Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2013-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2013-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutmamalıdır.
2014-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.
                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI       
2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (Temmuz2014)

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞEYMA;
      Sıralamanın daha önemli olduğunu belirtelim. Girme ihtimalin yüksek

      Sil
  2. Az önceki yorumumda yanlış yazmısım doğru olan soru bu hocam sizi uğraştırıyorsam özür dilerim.Merhabalar hocam ben şeyma. Mf2 puanım 219 larda sıralamam da 230 binde muğla sıtkı koçmanda fen bilgisi öğretmenliği istiyorum gecen sene 225 puanla 214 binde alınmış sizce girebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞEYMA;
      200 binli sıralamalarda 15 bin fark kapanabilir. yerleşme ihtimalin var

      Sil
  3. ygs 2 de 28000 mf4 45500 deyim sizce ftr mi yoksa mf4 den inşaat muh. veya elektronik haberleşe seçmeliyim hangisini önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HÜSEYİN;
      Kişisel kabiliyetine göre değişir. İş bulma açısında sağlık bölümler avantajlı. Ancak mühendislikleri özellikler ingilizce olanları seçersen iyi bir kariyerin olur

      Sil
  4. tarih mi felsefe mi okumak daha iyi ve gelecekte de durumu ne olur tabi ?? ve halkla iliskiler de secmeli miyim nasıl bir bölüm durumu nedir ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HİLAL;
      Tarihi yzmanı öneririm. Özel sektörde çalışmak ve kişisel becerinin iyi olduğunu düşünüyorsan halkla ilişkiler mantıklı olbilir

      Sil
  5. selam hocam ben mehmet Klavuzda bazı bölümlerin sonunda "KKTC uyruklu" diye yazı var bu yazı olan bölümlere biz giremiyoruz mu ? sadece kıbrıslılara özel bölümler mi ? ücretlimi bide bunlar devlet ünivesiteleri çünkü merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MEHMET;
      Sadec kıbrıslılara özel. Çok eşitsiz bir uygulama. Çoğu devlet üniversitesi

      Sil

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA