Üst Slider

» » » 2013 YGS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

2013 YGS Sınav Giriş Belgeleri'nin ne zaman yayımlanacağı ile ilgili ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da uzmanlar Mart'ın 2. Haftasında 2013 YGS sınav giriş belgelerinin açıklanabileceğini ön görüyor.

 Sınav giriş belgeleri geçen sene olduğu gibi bu sene de adreslere gönderilmeyecek. Adaylar 2013 YGS sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfasından ulaşabilirler.
Adaylar 2013 YGS firiş yerlerini öğrenmek için Aday İşlemleri Sistemini kullanacaklar. İşte AİS hakkında ayrıntılı bilgi:
YGS'ye başvurularını tamamlayan öğrenciler bundan sonra sınavlarla ilgili tüm dokümanları Aday İşlemleri Sisteminde(AİS) takip edecekler.

Peki nedir Aday İşlemleri Sistemi(AİS)?
ÖSYM'nin,yaptığı sınavlarla ilgili aday bilgilerini,sınav giriş yerlerini ve adayın sınavla ilgili her türlü bilgisini paylaştığı sisteme denir. Bu sistemdeki bilgilere sadece aday kendi şifresiyle ulaşabilir

Aday İşlemleri Sisteminin adresine nasıl ulaşabiliriz?
http://ais.osym.gov.tr linkinden ulaşabilirsiniz.

Aday İşlemleri Sistemini kullanmak için hangi bilgiler gerekir?
YGS başvurusunu ilk defa yapan adaylara ÖSYM sınav başvuru merkezlerinden başvurunun onaylandığına dair bir belge verilir. Bu belgenin en altında adaya geçici bir şifre verilmiştir. Aday  yukarıdaki linkten bu geçici şifre ile giriş yapabilir. Ancak geçici şifrenin değiştirilmesi gerekiyor. Öncelikle Aday İşlemleri Sistemine geçici şifre ile giriş yapıldıktan sonra sizden şifrenizi değiştirmenizi ister. Eğer bu uyarı çıkmasa bile ekranın sağ tarafından 'Şifre Değiştir' bölümünü tıklarak şifrenizi değiştirebilirsiniz. Sistem yeni şifre için 8 ile 14 karaktere izin veriyor. Bu karakterlerden en az 1 tanesi büyük harf, 1 tanesi küçük harf, 1 tanesi simge(nokta,virgül vb) ve 1 tanesi sayı olmak zorundadır.
Örneğin; Ab/12345 gibi...


Aday İşlemleri Sistemi ne işimize yarayacak?
Bundan ÖSYM sizinle ilgili her türlü belgeyi bu sistemde yayınlayacak.Kısaca şu belgeler:
1.YGS giriş belgesi
2.LYS giriş bilgileri
3.LYS giriş belgesi
4.YGS,LYS ve ÖSYS yerleştirme sonuçları
5.Sınav Sonucuna itiraz dilekçesi ve dilekçeye verilen cevaplarla ilgili mesajlar
6.ÖSYM'nin adayla ilgili yayınyacağı tüm belge ve bilgiler(Örneğin cevap kağıtları)
7.KPSS,ALES gibi ÖSYM'nin yaptığı sınavlarla ilgili başvuru ve sonuçları

Sınav Giriş belgesi ayrıca adresimize gönderilecek mi?
ÖSYM sınavla ilgili hiç bir belgeyi postayla adresinize göndermeyecek. Bu yüzden sınav giriş belgeleri sistemde yayınlanacak. Adaylar da şifreleriyle girdikleri sistemde sınav giriş belgesinin çıktısını alıp sınava girebilirler.

Son olarak sistem menüsü hakkında bilgi verelim:
Aday İşletim sistemine girdikten sonra önümüze açılabilir bir menü gelecek. YGS'ye giren adaylar bu menüden ÖSYS'ye tıklayacaklar. Tıkladıkdan sonra karşımıza şu menü çıkacak.
Sol taraftaki menüde:          


  Sağ taraftaki menü:
Aday İşlemleri
Üyelik Bilgileri
Şifre Değiştir
Evrak Referans No. Al.
Çıkış

YGS-LYS ve AİS ile ilgili her türlü sorunuzu alttaki facebook yorum kısmına veya Yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Sorularınıza mutlaka cevap verilecektir.

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA