Üst Slider

» » » 12.SINIF ÖĞRENCİLERİ DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALAMAZLAR

YGS-LYS öncesi 12.sınıflar rapor almaya başladılar. Bazı okullarda adeta sınıflar boşaldı. Bu yazımızda 12.sınıfların rapor alma durumları ve devamsızlıktan dolayı sınıfta kalıp kalmamalarından bahsedeceğiz.

Öğrenci, bir yılda eğitim-öğretim döneminin üçte birlik kısmından yani 45 günden fazla devamsızlık yaparsa her halükarda sınıf tekrarı yapar. Raporlu bile olsa durum değişmeyez. Örneğin ayağı kırılan bir öğrenci dönemin üçte birinden fazla okula devam edemezse sınıf tekrarı yapar. Kısacası bir öğrencinin özürlü ve özürsüz toplam devamsızlık hakkı 45 gün.

Öğrenciler özürsüz devamsızlıkları için rapor alıyorlar. Ancak rapor almakta o kadar kolay olmuyor. Bazı yerlerde öğrenciler rapor almak için para veriyorlar. Öğrenci raporlarının piyasası da oluşmuş durumda. Bir raporun ortalama ücreti 350 TL civarında.

Yazımızın özünü oluşturan asıl konuya gelelim. 12.sınıfta okuyan bir öğrenci 45 günlük devamsızlık hakkını doldurduğunda derslerde ve sınavlarda başarılı olursa sınıfta bırakılabilir mi? Aslında MEB'e göre sınıfta kalır ancak yargıya göre sınıfta kalamaz.  Ankara 12. İdare Mahkemesi 12.sınıfların devamsızlıktan sınıfta kalamayacakları ile ilgili emsal bir karar verdi. Üstelik bu kararın mezun durumdaki tüm öğrencilere uygulanmasını istedi:

İşte o yazı:

 Sözün özü mezun durumdaki 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan dolayı sınıfta kalamayacağı yasal güvence altına alınmış durumda.
Kaynak:okulsoru.com
 

okulsoru

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yazın

LÜTFEN YORUMLARA ADINIZI YAZINIZ.AKSİ TAKDİRDE SORULARINIZA CEVAP YAZILMAYACAKTIR

YGS-LYS SORGULAMA